Bovenwoning verkocht in ALPHEN AAN DEN RIJN

Verkocht ALPHEN AAN DEN RIJN W.M. Offringalaan 28
Prachtig HOEKAPPARTEMENT in het statige en monumentale appartementencomplex 'Emmahuis' gelegen op misschien wel de mooiste locatie van Alphen aan den Rijn in Park Rijnstroom.
Dit bijzondere appartement beschikt over een royale woonkamer met fraaie hoge ramen en plafonds, een royale slaapkamer en een zonnige loggia met uitzicht op het Park.

Verder heeft het appartement een tweede slaapkamer op de bovengelegen verdieping met toegang tot het royale zonnige dakterras, met ook hier prachtig uitzicht en veel privacy.

Er is een eigen garage en parkeerplaats op het terrein.

Op een steenworp afstand treft u het gezellige centrum van Alphen aan den Rijn met diverse winkels, restaurants, theater en terrassen aan de Oude Rijn, alsmede openbaar vervoer /NS-station. Alle grote steden van de Randstad zijn met ongeveer 30 autominuten te bereiken.

Bent u op zoek naar een heerlijk ruim appartement, gelegen op een toplocatie, met luxe en privacy, maak dan een afspraak voor een bezichtiging. U bent van harte welkom!

Indeling: Begane ... grond: Entree met intercom en brievenbussen. Afgesloten entree en een fraaie hal met hoge plafonds, een klassieke trappartij en toegang tot de inpandige bergingen.

Tweede verdieping: Toegang tot het appartement via een ruime hal met videofoon. De royale en sfeervolle woonkamer heeft hoge ramen en openslaande deuren naar de loggia op het zuiden, waar u een schitterend uitzicht heeft over het park. Het woon- en slaapgedeelte is voorzien van een prachtige parketvloer. Aansluitend aan de woonkamer bevindt zich de compacte Poggenpohl keuken met L-vormig werkblad en Gaggenau apparatuur, o.a. koelkast, keramische kookplaat, vaatwasser en extra brede oven. Vanuit de keuken heeft u toegang tot de bijkeuken met aansluiting voor de wasmachine, droger en opstelling voor de c.v.- ketel. Een royale slaapkamer met vaste kasten. De geheel betegelde badkamer met marmeren vloer is voorzien van een douche, ligbad en twee wastafels. Separate toiletruimte voorzien van een toilet met fonteintje.

Vanuit het appartement is er een trap naar de bovenverdieping. Hier bevindt zich een tweede slaapkamer met toegang tot het royale dakterras met veel privacy en fenomenaal uitzicht over een groot deel van Alphen aan den Rijn.

GESCHIEDENIS Het Emmahuis werd in 1897 voltooid als tehuis voor kinderen vanaf drie jaar die nog een moeder nodig hadden. In 1898 werd tegen het gebouw een ziekenhuisje gebouwd, dat in 1914 werd vervangen door een barak achter het inmiddels eveneens gesloopte kindertehuis. In 1930 werd het gebouw gerestaureerd door de gebroeders van Nieukerken. Het diende toen als onderdak voor meisjes van 12 tot 17 jaar. Koningin Emma wijdde het huis in, waardoor het sindsdien de naam Emmahuis draagt. Het gebouw sluit het park aan de noordkant af. Aan de parkkant (zuid) zijn de gevelopeningen inmiddels anders ingevuld. Aan de Offringalaan (noord) zijn met name nieuwe aanbouwen toegevoegd. De hoofdvorm van het gebouw is echter gehandhaafd.

Het Emmahuis is in rode baksteen opgetrokken over twee bouwlagen op een langgerekte plattegrond. Het hoofdvolume wordt afgedekt door een gebroken schilddak, met gesmoorde tuile-du-Nord pannen en oorspronkelijk reeksen kleine dakkapellen. De uiteinden van het langgerekte bouwvolume worden gekenmerkt door torenvormige eindpaviljoens onder tent- en schilddaken met Hollandse pannen, een zeeg en pironnen. Met name aan de westkant volumes in verschillende hoogtes. De gevels zijn geleed door rechtgesloten vensters met roedenverdeling en hardstenen waterdorpels. Verder kunststenen aanzet- en sluitstenen, muurankers, ijzeren vergaarbakken, tandlijsten in metselwerk, en een reliëf met het opschrift "Een ding in noodig Lucas 10, v 38-42." Bovenlangs delen van gevels opengewerkte metselwerk randen.loggia's en ingangsportieken.

De rondboogvormige gevelopeningen in de zuidelijke langsgevel waren oorspronkelijk open en vormden het aangezicht van galerijen,

In het INTERIEUR zijn van belang de drie trappenhuizen; verder is het interieur vernieuwd.(bron: Rijksdienst voor het Culturele Erfgoed)


Bijzonderheden:
Aanvaarding in overleg.
Lees meer Verberg