Herenhuis verkocht in LEIDEN

Verkocht LEIDEN Drie Octoberstraat 33
Royaal, sfeervol herenhuis op een unieke locatie
Wilt u de eigenschappen van een sfeervolle, zeer ruime woning (1915) die vele mogelijkheden biedt, met daarnaast het comfort van een modern huis, de rust van een sociale gezellige woonwijk op loopafstand van het levendige centrum van Leiden, dan is dit uw droomhuis!

Dit huis biedt tevens de mogelijkheid voor een praktijk, atelier of kantoor aan huis.

Dit royale hoekhuis (653m3 / 177m2 woonopp.) heeft alle karakteristieke stijlelementen van een huis uit 1915, glas-in-lood ramen volgens speciaal ontwerp (in dubbel glas uitgevoerd), vaste parketvloeren met visgraatmotief in de woonkamer en op de eerste verdieping, woonkamer en suite, paneeldeuren met glas-in-lood, diverse ornamenten, een schouw in Engelse manor stijl, vijf ruime (slaap)kamers, twee badkamers en een fraai trappenhuis, alsmede een zonnige binnenplaats en dakterras.

Het huis is in 1997 geheel gerenoveerd en ook daarna goed onderhouden. Kortom, een bijzonder mooie en karakteristieke woning, gelegen aan een fraaie en groene ... laan, op korte afstand van het centrum.

Indeling:

Entree met hal en gang naar woonkamer met fraaie en praktische wandkast. Zeer ruime toiletruimte (nostalgisch ingericht).

De sfeervolle en ruime kamer en suite met deels een prachtige merbau parketvloer met visgraatmotief, deels een marmeren vloer die doorloopt naar zeer riante halfopen keuken met eetbar. Voorkamer met schouw, vaste kasten en schuifdeuren in originele stijl met glas-in-lood. De grote keuken is voorzien van alle moderne apparatuur. Achter de keuken is een bijkeuken. Via de openslaande deuren komt u in de tuin, een gezellige, zonnige binnenplaats met open haard en overkoepelende zonnewering.


1e Verdieping:
Via de monumentale trap komt u op de eerste verdieping, met vaste merbau parketvloer in visgraatmotief. De riante, luxe badkamer is voorzien van een ligbad, een vaste wastafel, een moderne douche met glazen deur en een tweede toilet. Er zijn 3 kamers, waarvan 2 grote slaapkamers met veel kastruimte. Tussen de kamers is een afscheiding waartussen de oude glas-in-lood panelen zijn behouden, zodat het ook mogelijk is hier een grote kamer en suite te creëren. Via de kamer aan de achterzijde, komt u via openslaande deuren op een ruim dakterras (39m2). Het dakterras ligt op het westen; in de zomer kunt u vanaf halverwege de ochtend tot in de late avond van de (ondergaande) zon genieten.

2e Verdieping:

Via de trap komt u op een overloop met 3 ruime vaste kasten zijn. Op deze verdieping bevinden zich 2 ruime (slaap)kamers, een aan de voorzijde en een aan de achterzijde, die gescheiden worden door een badkamer. De badkamer is voorzien van een wastafelmeubel en een ligbad met douche.

Tuin:
Aan de achterzijde van het huis (westkant) ligt een grote, zonnige binnenplaats met een overkoepelend zonnescherm dat in de zomer schaduw biedt en in de winter de mogelijkheid tot buiten zitten bij de open haard of met een terrasverwarmer.

Bijzonderheden:
- de woning is geheel gerenoveerd in 1997
- volledig voorzien van grotendeels dubbele beglazing en dakisolatie
- meterkast met 15 subgroepen en een aardlekschakelaar
- bijna alle kozijnen zijn vernieuwd
- de CV ketel is uit 2012

Renovatie 1997:
Het huis is volledig gestript en opnieuw opgebouwd
* volledige gevel voegwerk bijgewerkt
* deels nieuwe kozijnen (achterkant alles/voorkant binnenwerk)
* nieuwe ramen met dubbel glas, waarbij aan de achterkant beneden en op de eerste verdieping glas-in-lood is aangebracht
* dak opnieuw afgewerkt en deels vervangen
* dakpannen vernieuwd
* boeidelen deels vervangen
* zinkwerk bijgewerkt rondom huis en balkon
* dakterras opnieuw afgewerkt en voorzien van houten vloer plus hekwerk en afscheiding gemaakt door hekwerk lisse
* alles geschilderd binnen/buiten
* nieuw rookkanaal schoorsteen voorkamer
* zijmuren en plafonds geïsoleerd
* alle ruimten gestuckt
* beneden nieuwe ondervloer, oude binten vervangen en beton gestort
* elektra en leidingen in het gehele huis vervangen
* meterkast vernieuwd: 3 hoofdgroepen en 15 subgroepen
* nieuwe badkamers op 1e en 2e verdieping
* nieuw toilet benedenverdieping
* nieuwe keuken met moderne apparatuur
* nieuwe verwarmingsinstallatie met radiatoren en convectorputten door het hele huis (2012 cv-ketel vervangen)
Lees meer Verberg